شته
با شروع شدن فصل بهار و گرم شدن هوا تعداد آفات بر روی گیاهان افزایش پیدا می کند.یکی از این آفات شته نام دارد . که گیاهان بسیاری را آلوده می کند و انواع متفاوتی نیز دارد .شته ها معمولا جثه ای پهن و بیضی شکل دارند.این حشرات به رنگ های زرد، سبز، سیاه ،قرمز و قهوه ای دیده می شوند که تفاوت هایی با هم دارند.
درصورت پیشگیری و کنترل نکردن این حشرات،سالانه گیاهان زیادی را آلوده می سازند.
شته ها به برگ های جوان علاقه بیشتری دارند و به آن ها حمله ور شده و از شیره گیاه مورد نظر استفاده می کنند .در گذر زمان، برگ حالت پیچیدگی به خود گرفته که باعث ضیعف شدن گیاهان و افت محصولات آن ها می شود.
به دلیل فراری شته ها از نور خورشید ،آنها معمولا در زیر برگ ها پنهان می شوند.علاوه بر این، پشت برگها مکان مناسب تخم گذاری آن ها و پرورش نسل های بعدی می باشد.
دشمنان طبیعی شته ها عبارتند از : کفشدوزک ،زنبور ها و مگس هایی که روی بدن این حشرات تخم گذاری می کنند. تله های زرد چسپنده نیز برای این حشرات بسیار تاثیر گذار است.
هنگامی که تعداد این حشرات روی گیاهان افزایش یابد و خسارت به میزانی برسد که از روش های طبیعی قابل کنترل نباشد، باید از سموم تاثیر گذار جهت کنترل این حشرات استفاده نمود.سموم قابل استفاده برای کنترل و از بین بردن این حشرات به دو حالت تماسی گوارشی و سیستمیک در بازار موجود است که بهترین آنها در زیر معرفی می گردد:
سم شته درخت سیب :استامی پراید یا ترکیب کنفیدور و کلرو پیریفوس
سم شته جهت درخت بادام: کلرو پیریفوس، مالاتیون، کنفیدور و استامی پراید
سم شته جهت درخت هلو: مالاتیون ، کلرو پیریفوس، کنفیدور،هوستاکوئیک .
نکته: سعی شود در هنگام محصول دهی درخت از سموم سیستمیک استفاده نشود.
سم شته جهت درخت مرکبات :استامی پراید، کنفیدور،کلروپیریفوس، دیازینون
در آخر برای پیشگیری از هجوم این آفات می توان در فصل سرد درختان را روغن های امولسیون شونده آغشته کرد تا از باز شدن تخم ها در بهار جلوگیری شود.